Advent



UN TEMPS DE GRÀCIA


RE-DESCOBREIX EL NADAL (aquí)

 (Fes click en la imatge per veure el pregó)



“Germans, viviu sempre contents en el Senyor; ho repeteixo, viviu contents. Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. EL SENYOR ES A PROP. No us inquieteu per res. A cada ocasió acudiu a la pregària i a la súplica, i presenteu a Déu les vostres peticions amb acció de gràcies. Així la pau de Déu, que sobrepassa el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist” (Filip 4 : 4 - 7)

ADVENT: Esperança, joia, conversió pel cristià.

L'ADVENT I
LES SEVES FIGURES.
El profeta Isaïes prediu la pau messiànica del regne de Déu:
"De les espasses forjaran arades i de les llances, podadores; mentre caminen a la llum de Déu, perquè el plançó del Senyor és gloria del seu poble."

Profecia que a l'evangeli Jesús declara complerta:
"Us dic que vindran mo
lts de l'orient i l'occident i s'asseuran amb Abraham, Isaac i Jacob en el regne dels cels"
Joan el Baptista, profeta de l'Altíssim: "I tú, nen, seràs anomenat profeta de l'Altíssim, doncs aniràs davant del Senyor per preparar els seus camins" (Llc 1:76). "el major dels profetes" (Llc 7:28). "el major dels nascuts de dona" (Mt 11:11)

Una Veu que clama...: Convertiu-vos a Déu, perquè el Regne de Déu és a prop!" (Mt 3
:2).

Una veu que crida...: "Prepareu el camí al Senyor; obriu-li un camí
recte" (Mt 3:3).


María co
m a figura principal de l'Advent. Ella és model, imatge i protagonista de la darrera etapa de la salvació, que comença a caminar amb la seva resposta a l'escolta de la Paraula. Maria no només escolta i conserva la Paraula en el seu cor, sinó que és també portadora de salvació que la Paraula produeix en aquells qui estan oberts a rebre-la,: "Beneïda siguis entre les dones i beneït el fruit del teu ventre! Benaurada tu, que has cregut, perquè es complirà allò que et va ser anunciat de part del Senyor", diu Isabel a Maria.


La fe
es dóna en les trobades que Déu suscita en els camins de la vida de tot home. Després de recórrer el camí d'aquest Advent, podem estar segurs de viure sempre en camí per a dur la Paraula, com Maria, a aquells qui estan disposats i desitjosos de deixar-se il·luminar per aquesta Paraula feta carn. Joiosos nosaltres que hem cregut! Joiosos, encara més, si altres arriben a creure pel nostre testimoni viu de la fe!


VINE SENYOR, NO TRIGUIS